office@cathayassociates.hu
Telefon:+36 1 920 2040
Fax:+36 1 247 2120

Kövessen minket:

KínaMég Több Lehetőség Kínában Külföldi Cégek Számára

Az elég hosszú nevet viselő „Külföldi Befektetéseket Ösztönző Iparágak Katalógusa” ismét bővül.

Felülvizsgáljak a katalógust, ami azért fontos, mert ez a lista az egyik fő bázisa a külföldi befektetők és külföldi befektetéssel rendelkező vállalkozások számára elérhető támogatásoknak és kedvezményeknek.

A kínai kereskedelmi minisztérium és az ország egyik legbefolyásosabb háttérintézménye, a Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottság május 10-én publikálta az új katalógus tervezetét, amire bárki – nemcsak a szakmai fórumok – észrevételeket tehet. A legutóbbi, 2020-as verzióhoz képest átláthatóbb az anyag és ami még fontosabb, bővült a támogatott területek száma.

A leginkább lényeges újdonságok: továbbra is – és még inkább – bátorítják a külföldi befektetéseket a gyártószektorba és bővül a szektor által lefedett területek száma is. Hasonló a helyzet a termelési ágazatok területén is, olyan új cikkelyek tűnnek fel, mint ipari formatervezés, műszaki szolgáltatások és fejlesztések. Földrajzilag továbbra is kiemelt támogatást élveznek a központi és nyugati-, valamint az északkeleti régiókban megvalósított beruházások. Külön szekció elemzi hogy az adott régiók-, illetve az ott elérhető munkaerő milyen erősségekkel rendelkezik. A lényeg, hogy érdemes megismerkedni a katalógus szektor és régió specifikus rendelkezéseivel és mindezeket figyelembe venni piacra lépési stratégiánk kialakításakor: óriási versenyelőnyre tehet szert az, aki értő kézzel mazsolázik a támogatások közül.